Tankar inför dagen - Index / Aktier - 2017-02-17

Fredag och det har börjat röra på sig på index!
Idag blir det index och några aktier som vanligt.

Börjar med index (DAX / SPX).
Nu är det upp till bevis för både DAX och SPX och jag tittar på senaste high som referenspunkt, kan vi inte ta ut den och istället komma in på nersidan så finns det potentiellt mycket fina tillfällen att gå kort intradag och fånga spikar ner.

Planen för dagen vad gäller DAX blir att handla efter två ranges till som bryts:
11710 - 11750 / 11750 - 11790-800

Tar vi ut 11710 eller 11800 så tror jag det kommer gå fort efter det men det är fredag och man kanske inte ska förvänta sig några superrörelser mot slutet av session.

Jag tror att vi kommer se betydligt mer volla fr.o.m nästa vecka!

DAX

DAX

SPX - Dubbeltopp eller inte, det är frågan!
Lyckades studsa tillbaka som väntat efter sell-off igår och risken är väl att vi får en inside day idag inför helgen.

SPX

SPX

Alla sektorer förrutom tech och energy lyckades studsa tillbaka. Energy riktigt trött och klar reaktion på trendlinjen, håller ett öga!

US SECTORS

US SECTORS

AKTIECHARTS
SOBI / ALLIGATOR / FINGERPRINT / INTRUM JUSTITIA / NOVO NORDISK / MOBERG PHARMA / GRÄNGES / STARBREEZE

SOBI
Vilken rörelse! Låg på ATH i blankning inför rapporten och öppnade långt ner men vände omedelbart upp, måste ha varit blankare som täckte sig efter en rapport som inte motsvarade och efter kommentarer från telekonferensen så lyfte det rejält och stängde högt upp.

Kan ju inte kännas annat än bullish och nu vore en konsolidering över 118.50 bra för vidare uppgång

FINGERPRINT
Riktigt sura nyheter att höra att FoU-chefen sålt en tredjedel av sitt innehav när aktien försöker ta sig över fallande trendlinje samt uppenbar utbudsnivå ovanför. Förtroende A & O här och jag tror vi kommer ner duktigt på detta.

NOVO
Har lyckats finna styrka och gör nya highs och är snart tillbaka till nivån innan rapport.

Starkt och det ser inte allt för illa ut i det korta! Har handlat runt denna lite men nu jäser jag vidare på det jag har.

GRÄNGES
Min Gränges lång klarade sig och har nu vaknat till liv. Siktar fortfarande på 88-89kr. Follow-through idag vore fint!

ALLIGATOR
Carnegie kom ut med ett PM om att att dom uppskattar att immunterapimarknaden kommer omsätta 50 MUSD 2025. Alligator och BINV steg på det.

Foliehatten i mig körde en liten rödflagg eftersom CAR var högst delaktiga i ATORX IPO samt har "försvarat" kursen efter initialt säljtryck efter noteringen och nu kommer med denna insikten dagen innan rapport.

INTRUM JUSTITIA
Har inte varit med på senaste tidens uppgång men nu tar det ju fart och även om jag inte sett några rapporteringar om täckta blankningar har jag svårt att se att det inte täckts en del sista tiden och att dom bara maskar. Som jag sagt innan, kan bli årets squeeze.

MOBERG
Trappan upp, hissen ner! Dålig koll på denna men vet att det är en darling för många. Svagt att komma in under utbrottsnivån igen men sen har aktien också gått extremt starkt innan.

Bevakar för stabilisering och eventuell lång.

STARBREEZE
Snacka om revansch! Kul för alla Star-fans! Nu är det viktigaste att hålla sig över 18kr och balansera ut. Ingen position själv just nu.