Tankar inför vecka 8

DAX / SPX + FING / NOVO / HM / MOBERG / ACADEMEDIA / GRÄNGES

Tänkte ge er lite insikt i hur jag tänker kring index när jag summerar veckan som varit med några hypos nedan. Jag gör samma sak för dagen om jag planerar att intradagshandla.

Det är viktigt att poängtera att detta endast är scenarion, det är ingen idé att hålla fast vid en plan om den uppenbart inte funkar och är det så att man är helt off kanske det bästa är att ta ett steg tillbaka och låta marknaden visa vägen, mina största förluster har alltid kommit vid tillfällen där jag känner att jag är i osynk och försöker forcera fram trades. Jag är långt från i mål där och jag jobbar med den biten varje trade.

Ni som följer mig på Twitter märkte nog att jag låg mest på kortsidan förra veckan och fram till fredagens close i US så kände jag att det kanske faktiskt var en rekyl större på gång ner men USA visar på en helt fenomenal styrka och slutade veckan med ATH close istället.

Energisektorn lyckades finna stöd vid tidigare toppar och vänder det upp även där nu så finns det ju rent tekniskt inget som tyder på att vi ska ner utan det kanske är så att vi istället ska ta ett steg upp men som jag skrivit tidigare så kommer jag inte ifrån känslan av att det är lite för bra just nu men det är ingen idé att kriga mot Mr. Market. Lyckas vi inte ta ut förra veckan topp på DAX / SPX så har vi däremot nåt att gå på men det får vi ta då.

Nedan har ni mina fyra huvudscenarion för DAX och veckan som kommer.
Graferna kanske talar för sig själva men som ni ser är huvudspåret att vi ska vidare upp.

Alla charts går att klicka på för högupplöst version!

DAX - HYPO 1

DAX - HYPO 1

DAX - HYPO 2

DAX - HYPO 2

DAX - HYPO 3

DAX - HYPO 3

DAX - HYPO 4

DAX - HYPO 4

Riktigt stark avslutning i US i fredags med nya highs på tech och industrisektorn. Health Care ser ut att bryta upp ur en triangelformation och energisektorn lyckades balansera sig

SPY + SECTORS 15 MIN CHART

SPY + SECTORS 15 MIN CHART

Viktigaste hållpunkterna i veckan som kommer:

 • Vi startar måndagen med att US är stängt.
   
 • På tisdag kommer det ett batteri med PMI-siffror samt FOMC speakers Kashkari & Harker.
  Inga kioskvältare kanske men tysk PMI kan kanske röra till det lite efter cash open efter helgen.
   
 • Onsdag är det BNP-siffror från UK, Tyska Ifo-index, EZ inflation & FOMC minutes
   
 • På torsdag är det glest, dags för tyskt BNP
   
 • Glest även på fredag, New Home Sales i US.

AKTIECHARTS:
FING / NOVO / HM / MOBERG / ACADEMEDIA / GRÄNGES

FINGERPRINT
Nyheten om stort insidersälj tryckte ner Fingerprint ordentligt. Inte omöjligt att jag testar en lång i veckan som kommer om kursen lyckas hålla sig över senaste low på 48.90 med SL under.

HENNES & MAURITZ
Sneglar på HM för att eventuellt ta lång position!

 

ACADEMEDIA
Tillbaka i AcadeMedia där jag skalade in mig på 58.50.
 

NOVO NORDISK
Novo har lyckats följa upp med sin revansch från besvikelsen på rapportdagen och fortsätter den tugga uppåt här tror jag vi ser en explosiv rörelse uppåt inom kort! Inga adderingar här men låter det jag har ligga.

MOBERG PHARMA
Tog en första position i fredags på 58.75, bra drag sedan dess men förväntar mig att kunna fylla på mer däromkring.
 

GRÄNGES
Siktar på att öka på min position i Gränges om förra veckans low håller